Kevään viini ja ruoka -iltaa vietettiin espanjalaisissa tunnelmissa. Chorizomakkara, paella ja paahtovanukas saivat rinnalleen kuohuviiniä, valkoviiniä ja kahta erilaista sherryä. Teemasta huolimatta ainuttakaan punaviiniä ei ollut valikoitunut pöytään, mutta tilanteen korjaamiseksi sitä oli lorautettu runsaasti alkuruokaan. Harvinaista kyllä, myös ruuan valmistusvaihe sujui ilman suurempia ongelmia. Ainoa varsinainen haaste taisi olla kananmunan valkuaisten ja keltuaisten erottelu, mutta siitäkin selvittiin kunnialla.

Illan herkut

Alkumalja: Campo Viejo Cava

 
Alkuruoka: Kikherneitä ja chorizoa
Viini: Raimat Chardonnay Brut
Arvio: Kuohuva toimi yllättävän hyvin rasvaisen chorizomakkaran kanssa. Viinin kirpakka maku kevensi mukavasti raskasta alkuruokaa. Erikoinen, mutta toimiva yhdistelmä.


 
Kikherneitä ja chorizoa paahtoleivällä. Kasvisversio syntyy helposti, kun jättää chorizon pois.

 
Pääruoka: Paella
Viini: Lusco
Arvio: Aluksi viini tuntui lähes mauttomalta, mutta maku voimistui yhdessä ruuan kanssa ja oli lopuksi todella voimakas. Yllätti positiivisesti erään valkoviinejä normaalisti karttavan osallistujan.
 
Paella maistui melkein yhtä hyvältä kuin Espanjassa.
 
Jälkiruoka: Katalonialainen paahtovanukas
Viinit: Harveys Bristol ja Tio Pepe Gonzalez
Arvio: Osanottajien keskuudessa vallitsi erimielisyyttä siitä, sopiko makean paahtovanukkaan kaveriksi paremmin makea Harveys  vai valkoviinimäinen Pepe. Kaksi osanottajaa oli sitä mieltä, että seuraavan aamun krapula johtui sherryistä.



Paahtovanukas sopii makean ystäville.
 

Mystiset (mutta herkulliset) juustot ovat toistaiseksi jääneet tuntemattomiksi. Kuka tunnistaa?

 

Iltaa oli viettämässä parisenkymmentä pykälistiä ja pari vierailevaa tähteä.


Tero Rehula tarkastaa tilanteen keittiössä hetki ennen H-hetkeä.


Alkumaljaa odotellessa.


Illan viinit kauniissa rivissä.

 
Illan reseptit
Kikherneitä ja chorizoa
4-6 annosta
250g chorizomakkaraa kuorittuna
4rkl oliiviöljyä
1 hienoksi pilkottu sipuli
1 murskattu valkosipulinkynsi
400g kikherneitä
2 paprikaa
1 rkl sherryviinietikkaa tai loraus punaviiniä
suolaa ja pippuria
silputtua persiljaa
rapeaa leipää tarjoiluun
Leikkaa chorizo kuutioiksi. Kuumenna öljy. Kuullota sipulit ja valkosipuli. Lisää paprikat, chorizo ja lopuksi kikherneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Lorauta sekaan sherryviinietikkaa tai punaviiniä. Lisää lopuksi vielä persilja ja tarjoile leivän päällä.

Paella
http://www.maku.fi/resepti/paella

Kasvispaella
http://www.mtv3.fi/reseptit/index.shtml/kasvispaella?1077375

Katalonialainen paahtovanukas (Crema catalana)
http://www.maku.fi/resepti/katalonialainen-paahtovanukas-crema-catalana