Viikon viini on Alkon vakiokalustoon kuuluva Côtes du Rhône Parallèle '45'. Kyseessä on, kyllä vain, punaviini. Vappuna jokaisella juhlijalla on kourassaan ( ja housuillaan) kuohuvaa, joten kannattanee hengähtää vielä hetkeksi ennen hukuttautumista keväisempiin ja kuplivampiin juomiin.

Viini on maultaan melko tanniininen, mutta todella mausteinen. Etenkin jälkimausta on helppo löytää pippuria ja yrttejä. Viini on ilahduttavan raikas, eivätkä maut tee siitä tunkkaista. Täyteläinen punaviini ei kuitenkaan sellaisenaan viihdy suussa, vaan vaatii mukaansa maukasta ja täyteläistä lihaa.

'45' on ennemminkin tuulahdus väistyvästä talvesta kuin oodi keväälle ja tulevalle vapulle, sillä parhaiten se toimii yrttisen ja tuhdin paistin kanssa. Jos kevään kuluessa grillistä löytyy hyvin marinoitua nautaa, ei viini ole hullumpi vaihtoehto pihvinkään painikkeeksi.

Viinin eduksi on myös mainittava sen helppo paikannettavuus Alkon uuvuttavan pitkistä hyllyriveistä, sillä isosta ”nelivitosesta” ei voi erehtyä.

Hinta: 11,48 euroa (0,75 l)
Vuosikerta: 2009
Rypäle: Grenache (60%), Syrah (40&)
Nippelitiedoksi: Viinin nimi viittaa parin kilometrin päässä tilalta kulkevaan 45. leveyspiiriin.

Hyvää Vappua!

Kirjoittaja: Tuomas Haavikko
Kuva: Alko